siła smaku

Galaretka jogurtowa

17

SKŁADNIKI:
(na 3 desery)
  • 1 galaretka owocowa (wiśniowa)
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki malin (lub innych drobnych owoców) mogą być mrożone lub z zalewy
W rondelku zagotować 250 ml wody (o połowę mniej niż ilość wody podana na opakowaniu galaretki), wsypać galaretkę i rozmieszać. Ostudzić. Do płynnej, ostudzonej galaretki dodać jogurt naturalny i wymieszać, aby nie było grudek. Na dno pucharków wyłożyć po łyżce owoców, zalać jogurtową galaretką. Schłodzić w lodówce do stężenia galaretki, podawać zimne.
Smacznego!


17 komentarzy: Leave Your Comments

  1. Świetny pomysł! Takie urocze te galaretki! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ładnie podane, muszę wypróbować :), pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. mój ulubiony deser.
    na moim słodkim blogu króluja takie galaretkowate smakołyki ;]

    OdpowiedzUsuń
  4. Przyznam, że takiego cuda jeszcze nie jadłem... muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze nie jadałam galaretki w takim połączeniu. Pięknie się prezentują na zdjęciu :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Śliczne! I na pewno pyszne! super zdjęcia :) szkoda, że nie mogę wziąć takiej galaretki jutro na drugie śniadanie :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Małgosiu ;) Myślę, że to da się zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  8. Już sobie wyobrażam ten smak! Myślę, że jest bardzo w moim guście. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Różowo mi i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Deser mojej Babci. Ukochany, choć częściej zamiast jogurtu był serek homogenizowany. Polecam i tą wersje. ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. ostatnio miałam okazję zasmakować takiej galaretki i muszę przyznać że pycha deser :)

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. lubię taką! zwykle daje zwykłą żelatynę zamiast galaretki, ale następnym razem wybiorę jakiś przyjemny smak :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda niebiańsko.

    OdpowiedzUsuń
  14. Ślicznie wyglądają, Agnieszko! :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Wydrukuj Przepis

Obserwatorzy