---
Spróbujcie sami :))
SKŁADNIKI:
(przepis Moniki Mrozowskiej)
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- szklanka wody
- szklanka mleka krowiego lub roślinnego
- 3 łyżeczki brązowego cukru
- 3-4 twarde jabłka
- 3-4 łyżki płatków migdałowych
Kaszę przesypać do garnka, zalać wodą i ugotować. W tym czasie obrać jabłka pokroić w dużą kostkę, przełożyć do garnka i rozparzyć (bez dodatku cukru). Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na lekko złoty kolor. Kiedy kasza będzie gęsta i miękka, dolać mleko, dosłodzić cukrem i chwilę zagotować. Kaszę zestawić z ognia i zmiksować za pomocą blendera lub robota kuchennego na gładki, gęsty krem. Budyń przełożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć jabłka i obficie posypać prażonymi płatkami. Smakuje pysznie zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Smacznego!
koniecznie muszę wypróbować! :))
OdpowiedzUsuńNaprawdę warto!! ;))
UsuńBrzmi ciekawie, wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńMnie ten smak bardzo zaskoczył, ale jest naprawdę pyszny! ;)
UsuńBardzo ciekawy budyń z kaszy, do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńMagda, koniecznie daj znać!!! ;))
Usuńzajadamy taką prawie codziennie na śniadanie, jaglanka rządzi!
OdpowiedzUsuńU mnie dziś też była!! ;))
UsuńJestem fanką kaszy jaglanej a nie wiedziałam że można z niej zrobić słodki deser !!
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis, chętnie wypróbuję !
Pozdrawiam
Daj koniecznie znać, kiedy wypróbujesz ;))
UsuńMuszę taki zrobić!
OdpowiedzUsuńKoniecznie!! ;)
Usuńprzepyszny!:)
OdpowiedzUsuńTo prawda! ;))
UsuńTo prawda ;))
OdpowiedzUsuńBaaardzo lubię. Gotuję kaszę na mleku. A jak chcę uzyskać krem o lekko sernikowym smaku dodaję jogurt. Też pycha:)
OdpowiedzUsuń