SKŁADNIKI:
- 350g twarożku lub innego sera
- 3 łyżki cukru pudru
- pół opakowania cukru waniliowego
- pół szklanki jogurtu greckiego lub śmietany kremówki
- 8-10 herbatników
- szklanka malin+ do dekoracji
- łyżka cukru
- 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- łyżka soku z cytryny
Herbatniki przełożyć do woreczka, zawiązać i za pomocą wałka lub innego użycia siły pokruszyć. Maliny wrzucić do garnka, lekko rozgnieść dodać mąkę, cukier i sok z cytryny i zagotować do zgęstnienia. Przestudzić. Ser biały wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jogurtem greckim. Warstwami układać herbatniki, maliny i ser. Kolejność nie robi tu większej różnicy. Pucharki odstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Przed podaniem udekorować resztą owoców.
ślinka mi pociekła od samego czytania składników :-)
OdpowiedzUsuń