SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- zielone szparagi (ilość jest mniej istotna)
- 2 jajka
- 3/4 kubka śmietany 18%
- sól, pieprz
Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim, dociąć do odpowiedniej wielkości. Śmietanę wymieszać z rozkłóconymi jajkami, doprawić solą i pieprzem. Szparagi ułożyć na cieście, zalać śmietaną z jajkami. Piec w temp. 180st. C. przez około 30- 40 minut, aż płynna masa zbrązowieje. I już!
ps.
A niebawem niespodzianka!! :) Niech podpowiedzią będzie to, że zostało mi jeszcze 33 pkt. Ma ktoś jakiś pomysł?? :)
fajna ta tarta, ale pojęcia nie mam co z tymi punktami.
OdpowiedzUsuńgrasz w coś pewnie i jesteś blisko wygranej???
w każdym razie trzymam kciuki.
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Zgadza się, ciasto francuskie powinno być na wyposażeniu kuchni. Chociaż zazwyczaj kupuję świeże, pakowane, długo ważne.
OdpowiedzUsuń