Pomimo tego, że mam dla Was kilka zaległych przepisów, ten nie mógł czekać! Początkowo połączenie pleśniowego sera z miodem i bakaliami, wydawało mi się całkiem dziwne, żeby nie powiedzieć niezjadliwe. Spotkałam się z nim już w kilku kulinarnych czasopismach, ale nigdy nie miałam okazji spróbować. Nie wiem czy powinnam Wam pisać, jak pyszne smaki wyszły z tego połączenia, ale obowiązkowkowo nie zapomnijcie o tymianku!! Zamiast śliwek możecie użyć suszonych moreli lub żurawiny (mmm!), dodać orzechy lub pestki dyni. Kombinacje są dowolne, gwarantuję, że będzie przepysznie!!
Pamiętajcie jednak, że miód, którego użyjecie musi być naprawdę dobry gatunkowo i przede wszystkim PRAWDZIWY!! Ten, który widzicie na zdjęciach, to miód który ostatnio skradł moje serce ;) Oprócz tego, że w smaku jest przepyszny, pochodzi z polskiej pasieki, jest w 100% naturalny, to ma jeszcze coś, czym 'kupił' mnie całkowicie!! Miody Good Mood Honey zamawiać możecie wraz z personalizowanym słodkim przekazem na etykiecie, co czyni je idealnym prezentem na różne okazje (a przy tym czymś bardzo wyjątkowym!) Do wyboru jest kilkanaście różnych przekazów, które mogą się znaleźć na etykiecie.
W ofercie możecie wybrać pomiędzy miodem wielokwiatowym, lipowym, gryczanym, a nawet ze spadzi iglastej (ktoś wie, jak on smakuje?! ;) ). Na słoiczkach mogą znaleźć się: bee sweet, bee smile, bee happy, bee crazy, bee yourself, bee open, bee good, bee free, bee cool, bee smart, bee sexy, bee my love, bee my girl, bee my boy, bee forever!!
Mi osobiście bardzo brakuje 'bee healthy" - byłby idealnym prezenetem dla kogoś z życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia!! Zamarzył mi się też 'bee strong' - pasowałby do siły smaku :)
Jeśli chcecie zamówić miody, skontaktujcie się z Dominikiem- pomysłodawcą i twórcą Good Mood Honey!
Czyż one nie są urocze! :))
Dominik Przerwa
tel. 506 075 588
mail: info@goodmoodhoney.com
SKŁADNIKI:
(na jedną porcję)
- 1 okrągły camembert (użyłam Turka Aksamitny- moim zdaniem jest idealny do zapiekania :))
- dwie łyżki dobrego i prawdziwego miodu
- łyżeczka płatków migdałowych
- pół łyżeczki ziaren słonecznika
- 2-3 suszone śliwki
- szczypta tymianku
Piekarnik rozgrzać do 160-170 st. C. Miód wymieszać z płatkami migdałowymi i słonecznikiem. Dodać bardzo drobne pokrojone śliwki i wymieszać. Serek wyjąć z opakowania i włożyć do kokilki (ewentualnie można zawinąć w papier do pieczenia i piec na blaszce). Na wierzchu ser naciąć w kilku miejscach, polać miodem z bakaliami i posypać tymiankiem. Wstawić do piekarnika na około 10 minut (camembert jest gotowy, kiedy po naciśnięciu 'uchodzi z niego powietrze', ale skórka jest nadal twarda).
Smacznego!
Mniam, bardzo lubię to połączenie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzyli to tylko ja dowiedziałam się o nim tak późno ;)
UsuńPyszny ten Twoj camembert Agus :) Uwielbiam takie polaczenia smakowe. Zawsze kiedy jem kanapke z camembertem smaruje go jeszcze dzemem :)) A miody fajne. Ja bardzo lubie gryczany (ma "charakter":)
OdpowiedzUsuńUsciski.
Nigdy nie próbowałam go w wersji z dżemem (chyba, że z żurawiną). Brzmi kusząco! Mnie zaintrygował ten sosnowy, chętnie poznałabym ten smak ;)
Usuńwygląda wspaniale, już na Durszlaku zaiwiesiłam na nim oko:)
OdpowiedzUsuńMiło mi to słyszeć ;)
Usuńzdjęcie niezwykle apetycznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńa taki wariant cameberta pewnie kiedyś wypróbuję ;)
Bardzo dziękuję za miłe słowa :) Koniecznie daj znać, jak Ci smakowało!!
Usuńgdy wypróbuje to dam znać - o ile nie zapomnę ;)
UsuńMam nadzieję, że jednak się podzielisz :) Pozdrawiam serdecznie!!
UsuńO rany! Jak to przepysznie wygląda... kusisz :)
OdpowiedzUsuńStaram się!! Ulegniesz :) ??
UsuńWspaniale to wygląda <3
OdpowiedzUsuńMożesz zdradzić swoje typy tyszów do rzęs? Odnośnie komentarza u mnie http://wenus-lifestyle.pl/2014/03/givenchy-noir-couture-mascara/
UsuńZostawiłam Ci komentarz :))
Usuńświetnie wygląda to danko - muszę przyznać, że camemberta w takim doborowym towarzystwie jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńTo też był mój pierwszy raz ;)) Ale jest naprawdę przepyszny!!
Usuńo rany:) zakochałam się w Twoim camembert !
OdpowiedzUsuńA ja w Twoim piernikowym torcie :)) !!
Usuńto musi byc genialne! ;)
OdpowiedzUsuńO tak! :)
UsuńFajno, że są ludzie, którzy osładzają innym życie :D
OdpowiedzUsuńPrzyznaję się, że nie pomyślałam o Dominiku w ten sposób, ale to święta racja!!!! Idealnie podsumowałaś to, czym Dominik i całe Good Mood Honey zajmują się na co dzień! ;)
Usuń