siła smaku

Bezglutenowe placki bananowe

6

---



Idealne jesienno - zimowe śniadanie!! Dwuskładnikowe, bananowe placki, do których potrzebujecie jedynie jajek i bananów oraz dodatek ciepłych jabłek i gruszek z żurawiną, umili nawet najchłodniejszy poranek! Placki nie są najłatwiejsze do smażenia, ze względu na brak mąki, ale myślę, że sobie poradzicie!! Zamiast owoców możecie podać je z konfiturą, orzechowym kremem lub posypane cukrem pudrem. Za każdym razem będzie pysznie!



SKŁADNIKI:
(dla 2 osób)
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju kokosowego (lub innego tłuszczu do smażenia)
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżka miodu
Przygotować placki. Banany obrać ze skórki, przełożyć do miski, rozgnieść widelcem, Wbić jajka i wymieszać z bananami. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, ciasto nakładać partiami i smażyć placki z obu stron na złoto.
W tym czasie obrać jabłko i gruszkę, pokroić na plasterki, przełożyć do rondelka, dodać miód i żurawinę i podgrzewać przez ok. 5-7 minut, aż owoce zmiękną. 
Placki wyłożyć na talerz, na wierzch ułożyć owoce.
Smacznego!! 




6 komentarzy: Leave Your Comments

  1. kiedyś robiłam je bardzo często :] pycha

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię od niedawna, ale teraz będą się pojawiać o wiele częściej!! ;)

      Usuń
  2. Uwielbiam placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie bananowe placuszki :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Wydrukuj Przepis

Obserwatorzy