---
SKŁADNIKI:
- 1 średnia cukinia
- 2 jajka
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- ok. 80 g sera typu feta
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka koperku (posiekanego)
- olej lub oliwa - do smażenia
Cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do miski i zasypać solą. Odstawić na 10 minut, następnie cukinie odsączyć na sicie z nadmiaru soku. Do cukinie dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać, aż do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i smażyć placki partiami na złoty kolor z obu stron. Gotowe placki odsączać na ręczniku papierowym i podawać (najlepiej z dodatkiem jogurtu naturalnego z sokiem z cytryny i świeżym koperkiem).
Smacznego!
Smacznego!
Placki na pewno by mi smakowały, a zdjęcia są cudne!!!
OdpowiedzUsuńKuszące!
OdpowiedzUsuń