SKŁADNIKI:
- cztery cienkie, białe, parzone kiełbaski
- cebula
- 2 łyżeczki majeranku
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
Kiełbaski ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą. Dodać pokrojoną w pióra cebulę, posypać majerankiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i piec przez około 15 minut. W międzyczasie wymieszać miód z musztardą. Po15 kiełbaski wyjąć, posmarować miodem z musztardą i piec jeszcze przez około 10 minut.
To wszystko!
Bardzo apetyczne:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńmiodowo-musztardowe, mmm...
brzmią kusząco ;]
Świetnie wyglądają, lubię połączenia miodu i musztardy w potrawach.
OdpowiedzUsuńprzed przygotowaniem wyglądają jak plażowicze na początku urlopu, a potem takie opalone.
OdpowiedzUsuńMniam, chętnie bym wszamała :)
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
przetestuję, mąz sie ucieszy :)
OdpowiedzUsuńSuper przepisy!!! Kilka z nich już zapisałam i na pewno zrobię w tym tygodniu!
OdpowiedzUsuńZapraszam do spróbowania moich przepisków - www.brazylijskie.com.pl
w tortilli, z jakimiś warzywkami byłyby dla mnie idealne :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie, pięknie się upiekły:)
OdpowiedzUsuńKiełbasy z miodem jeszcze nie łączyłam :)
OdpowiedzUsuńWitam, czy naczynie żaroodporne ma być przykryte, czy nie? ;)
OdpowiedzUsuń