siła smaku

Cienkie, białe kiełbaski w miodzie i musztardzie

10
Nie zawsze mam czas na spędzanie w kuchni całego dnia. Najczęściej nie mam go wcale, albo mam chwilę. Przepis na te kiełbaski, jest prosty i szybki, ma też wiele zastosowań. Można je zjeść jako osobne danie, przygotować hot-dogi, albo owinąć w placki tortilli czy naleśniki. Polecam!! Z moimi modyfikacjami, przepis stąd!



SKŁADNIKI:

  • cztery cienkie, białe, parzone kiełbaski
  • cebula
  • 2 łyżeczki majeranku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
Kiełbaski ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą. Dodać pokrojoną w pióra cebulę, posypać majerankiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i piec przez około 15 minut. W międzyczasie wymieszać miód z musztardą. Po15 kiełbaski wyjąć, posmarować miodem z musztardą i piec jeszcze przez około 10 minut. 
To wszystko!



10 komentarzy: Leave Your Comments

  1. bardzo fajny pomysł!
    miodowo-musztardowe, mmm...
    brzmią kusząco ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wyglądają, lubię połączenia miodu i musztardy w potrawach.

    OdpowiedzUsuń
  3. przed przygotowaniem wyglądają jak plażowicze na początku urlopu, a potem takie opalone.
    Mniam, chętnie bym wszamała :)

    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. przetestuję, mąz sie ucieszy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy9.8.11

    Super przepisy!!! Kilka z nich już zapisałam i na pewno zrobię w tym tygodniu!
    Zapraszam do spróbowania moich przepisków - www.brazylijskie.com.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. w tortilli, z jakimiś warzywkami byłyby dla mnie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajne połączenie, pięknie się upiekły:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kiełbasy z miodem jeszcze nie łączyłam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Witam, czy naczynie żaroodporne ma być przykryte, czy nie? ;)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Wydrukuj Przepis

Obserwatorzy