To naprawdę jest dobry pomysł, bo nie wymaga już żadnego innego doprawiania panierowanego mięsa. Nadaję się do wielu dań i naprawdę je urozmaica. Jeśli macie wysuszone bułki, to warto je w ten sposób wykorzystać :) Zioła i przyprawy dowolne, ale poniższa kombinacja daje naprawdę zadowalający efekt!
SKŁADNIKI:
(na ilość widoczną w słoiku. Proponuję zrobić najpierw mniejszą ilość z różnymi dodatkami i wybrać najlepsze połączenie)
- dwie bułki (moje były pełnoziarniste) wysuszone
- 3 łyżki parmezanu
- łyżeczka curry
- łyżeczka rozmarynu
- 2 łyżeczki suszonej pietruszki
- łyżeczka przyprawy do kurczaka (złocistej)
- pół łyżeczki płatków chili
Tak przygotowana bułka tarta nadaje się do panierowania kotletów, kurczaka, warzyw i wszystkiego, co przyjdzie wam do głowy.
ps. w najbliższym czasie spodziewajcie się kilku nowych przepisów :) zgadnijcie kto mnie teraz inspiruje :)???
Ciekawy pomysł, nigdy nie przyszło mi do głowy żeby spróbować takiej kombinacji.
OdpowiedzUsuńUwielbiam bułkę tartą z parmezanem do panierowania! Ale nie pomyślałam o innych ziołach, z reguły dosypuje łyżeczkę eko bulionu w proszku. Piękne wnętrze, pokaż więcej zdjęć tej nastrojowej jadalni! Pozdrowienia serdeczne i do zobaczenia w akcji biało-czerwonej :)
OdpowiedzUsuńgenialne, a takie proste. tak zwykle jest z genialnymi pomysłami, że są banalne, tylko trzeba na nie wpaść.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
takie proste a jakie praktyczne!
OdpowiedzUsuńŚwietny i bardzo praktyczny pomysł z tą bułką tartą!:-)
OdpowiedzUsuń