SKŁADNIKI:
- 80 g białego sera półtłustego
- 60 g tuńczyka w puszce (w oleju lub sosie własnym)
- 1 średni ogórek kiszony
- sól, pieprz
- koperek
Ser biały przełożyć do miseczki, tuńczyka odcisnąć z zalewy i przełożyć do sera. Dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Ogórek kiszony zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (najmniejszej). Przełożyć do ryby. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić i posypać koperkiem. Podawać do pieczywa, tostów lub krakersów.
Smacznego!
Pysznie!
OdpowiedzUsuńJa uważam,że ryba z białym serem to wspaniałe połączenie.
Z ogórkiem jeszcze ciekawsze.
Zjadłabym na śniadanie.
Ja też uważam, że to najlepsze śniadanie ;)
UsuńUwielbiam takie połączenie:)
OdpowiedzUsuńDobrze, że nie tylko ja tak łącze i lubię ;)
UsuńJa uwielbiam połączenie tuńczyka i białego sera :) Idealna pasta do kanapek!
OdpowiedzUsuńO tak- ze świeżym pieczywem smakuje najlepiej ;))
Usuńuwielbiam tego rodzaju pasty:) pyszne:):)
OdpowiedzUsuńDla mnie też takie domowe pasty są najlepsze!
UsuńPyszne połączenie! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJa też tak uważam i również pozdrawiam ;)
UsuńZ chęcią spróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam!! ;)
Usuńja tam lubię połączenie serka z rybą.. z ogórkiem to dla mnie nowość, ale dodam następnym razem ;)
OdpowiedzUsuńMartyncia dodaj, bo pyszne ;)
Usuńmój tata często robi tego typu pasty, są pyszne.! :D
OdpowiedzUsuńDziękuję za fantastyczny przepis! Już pędzę do kuchni przygotować tą pastę!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Kala
Moj mąż robi taką ale zamiast tuńczyka jest łosos. Na pewno wypróbuję i tą wersję
OdpowiedzUsuń