siła smaku

Pasta z tuńczyka, białego sera i ogórków

17
Jeśli uważaliście, że połączenie ryby i białego sera jest dziwne, to nie wiem co powiecie na połączenie tego z ogórkiem kiszonym. Pomimo tego, że brzmi naprawdę niezjadliwie- jest pyszne! Moim zdaniem to idealny początek dnia- robi się chwilę i dostarcza organizmowi porządną dawkę zdrowych białek! Wypróbujcie, jeśli jeszcze nie eksperymentowaliście z rybą i twarogiem.


SKŁADNIKI:
  • 80 g białego sera półtłustego
  • 60 g tuńczyka w puszce (w oleju lub sosie własnym)
  • 1 średni ogórek kiszony
  • sól, pieprz
  • koperek
Ser biały przełożyć do miseczki, tuńczyka odcisnąć z zalewy i przełożyć do sera. Dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Ogórek kiszony zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (najmniejszej). Przełożyć do ryby. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić i posypać koperkiem. Podawać do pieczywa, tostów lub krakersów. 
Smacznego!


17 komentarzy: Leave Your Comments

  1. Pysznie!
    Ja uważam,że ryba z białym serem to wspaniałe połączenie.
    Z ogórkiem jeszcze ciekawsze.
    Zjadłabym na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uważam, że to najlepsze śniadanie ;)

      Usuń
  2. Uwielbiam takie połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobrze, że nie tylko ja tak łącze i lubię ;)

      Usuń
  3. Ja uwielbiam połączenie tuńczyka i białego sera :) Idealna pasta do kanapek!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak- ze świeżym pieczywem smakuje najlepiej ;))

      Usuń
  4. uwielbiam tego rodzaju pasty:) pyszne:):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie też takie domowe pasty są najlepsze!

      Usuń
  5. Pyszne połączenie! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też tak uważam i również pozdrawiam ;)

      Usuń
  6. Z chęcią spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ja tam lubię połączenie serka z rybą.. z ogórkiem to dla mnie nowość, ale dodam następnym razem ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. mój tata często robi tego typu pasty, są pyszne.! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Anonimowy13.3.17

    Dziękuję za fantastyczny przepis! Już pędzę do kuchni przygotować tą pastę!
    Pozdrawiam
    Kala

    OdpowiedzUsuń
  10. Anonimowy27.4.17

    Moj mąż robi taką ale zamiast tuńczyka jest łosos. Na pewno wypróbuję i tą wersję

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Wydrukuj Przepis

Obserwatorzy