Chlebek owsiany z bananami i suszoną żurawiną, zainspirował mnie do przygotowania ciasteczek, które możecie zabrać na drugie śniadanie do pracy i szkoły. Są idealne, pyszne i bardzo zdrowe!
SKŁADNIKI:
- dwa banany
- 3 łyżki płynnego miodu
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki ziaren słonecznika
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 3 łyżki suszonej żurawiny
Banany obrać, przełożyć do miski, dodać trzy łyżki płynnego miodu i rozgnieść widelcem. Dodać płatki owsiane, ziarna słonecznika i wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Suszoną żurawinę rozdrobnić i wmieszać do masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować kulki i lekko spłaszczyć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i piec przez 20 minut. Wystudzić przed podaniem.
Ciasteczka stają się bardziej kruche po wystudzeniu.
Smacznego!
ależ one apetycznie wyglądają :))
OdpowiedzUsuńi są!! :))
UsuńAle śliczne, tak idealnie okrągłe :)
OdpowiedzUsuńmogłyby być bardziej kształtne, ale bardzo się starałam :))
Usuńświetne, zdrowe ciasteczka!
OdpowiedzUsuńTo prawda, o wiele lepsze niż te kupione w sklepie, a przygotowania zajmują tyle, co wyjście po zakupy ;))
UsuńPrezentują się doskonale:)
OdpowiedzUsuńDziękuję!! ;))
Usuńmhm ;))
OdpowiedzUsuńNie ma nic lepszego niż ciastka owsiane! Mam do nich ogromną słabość ;)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja ;) Na szczęście są bardzo zdrowe, więc można je jeść bez wyrzutów ;)
UsuńPyszne, zdrowe, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJa też! ;))
UsuńPiekne Agus! Oczywiscie porywam kilka :)
OdpowiedzUsuńMaju, bierz!! :**
UsuńFantastyczne są te ciasteczka!
OdpowiedzUsuńDziękuję :))
UsuńMniam, wyglądają wspaniale :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;))!!
UsuńUrocze ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńdziękuję ;*!
UsuńPewnie są smaczne ale tych zdjęć ze sznurkiem nie rozumiem, bo raczej działają na mnie anty apetycznie - jakiś zamysł artystyczny fotografa? Myśl że jakiś kawałek tego sznurka zjem z takim ciastkiem (a może nawet został upieczony w środku ciastka?) odrzuca mnie kompletnie od tego przepisu.
OdpowiedzUsuńTo ich nie rób ;) pozdrawiam anonimie :)
UsuńBardzo prosty latwy przepis a jakie pysznosciw tak krotkim czasie powstaja:)dziekuje za przepis. Pytanie bardzo mi bylo trudno uformowac takie cienkie ciastka takie jak pokazuje autorka czy istnieje jakis trik? Jestem nowicjuszka w tych sprawach:) po prostu kulka mi wychodzila ale jak chcialam troche splaszczyc to mi sie rozpadaly:(jakies rady?dziekuje Paulina:)
OdpowiedzUsuń