siła smaku

Sezonowe smaki z Jaśkiem Kuroniem

2

---
Ostatnio na zaproszenie marki Fit&Easy mieliśmy okazję bliżej poznać ich produkty, a następnie pod okiem Jaśka Kuronia wyczarować przepyszne dania! Przede wszystkim zostały rozwiane nasze wątpliwości co do pochodzenia sałat i innych produktów F&E, transportu, sposobu ich mycia i pakowania. Obejrzeliśmy film (dołącze go na końcu) z fabryki pod Warszawą, a na zaproszenie przedstawicieli marki w sezonie letnim będziemy mieli okazje również ją zwiedzić!!

Fit&Easy ma naprawdę mnóstwo różnych produktów, które nie zawsze są łatwo dostępne na targach, bazarkach i w warzywniakach (jak np. batavia czy mizuna (znacie takie odmiany??)). Sałaty nie są, jak niektórym się wydaje, myte wodą z chlorem (wtf??), a każda fabryka F&E pobiera ją po prostu ze studni głębinowych. No i macie możliwość w szybki i prosty sposób przygotować pyszną sałatkę, a to baardzo zdrowe i smaczne i inne, fajne dania! Bo jak okazało się na warsztatach, nie tylko sałatkę można wyczarować z ich produktów :)










Podczas warsztatów przygotowaliśmy:

Grasica cielęca w sosie z madery

Zupa rybna (halaszle) z jarmużem

Faszerowane polędwiczki wieprzowe

Ragout z dziczyzną i czosnkiem niedźwiedzim 

Rolada z musem z kurczaka i morelami

Sałata z awokado, melonem i gotowanymi buraczkami

Sałata z selerem naciowym, zielonymi oliwkami i mozzarellą

Okazało się, że sałaty Fit&Easy możemy jeść przez cały rok, bo kiedy kończy się sezon w Polsce, świeze główki przyjeżdżają do nas prosto z Hiszpanii. Przed schowaniem ich do torebek są sprawdzane, badane i werfikowane, tak aby na Waszych talerzach pojawiło się same najlepsze! 

Bardzo dziękuję marce Fit&Easy za możliwość poznana ich produktów, rozwianie wszystkich wątpliwości i przede wszystkim pyszną zabawę!! Część przepisów na pewno znajdzie się na blogu, żebyście mogli sami spróbować wszystkich pysznych dań!
Dzięki Wrząca kuchnia za zdjęcia!

2 komentarze: Leave Your Comments

Drukuj

Wydrukuj Przepis

Obserwatorzy