SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- skórka otarta z połowy pomarańczy
- tabliczka gorzkiej czekolady
- jajko
Ciasto rozwinąć i pokroić na 8 kwadratów (można również pokroić je w trójkąty, tak jak w tym przepisie, ale zawinięte w kwadraty są po upieczeniu większe). Czekoladę wrzucić do robota, dodać skórkę pomarańczową, łyżeczkę cukru pudru i szczyptę grubej soli. Wszystko razem zmiksować (można również zetrzeć czekoladę i skórkę pomarańczową na tarce). Łyżką nakładać nadzienie na ciasto, zawijać, sklejać boki i wyginać w półksiężyc. Wszystkie rogaliki ułożyć na papierze do pieczenia (lub folii aluminiowej) i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 200stC przez 15 minut, aż do zrumienienia.
--------------------------------------------------------
Korzystając z okazji chciałabym się jeszcze pochwalić i podziękować.
Zostałam doceniona przez Anię, dzięki czemu stałam się szczęśliwą posiadaczką niesamowitego PAROWARU!
Szoku, jakiego doznałam czytając werdykt, nie jestem w stanie w żaden sposób opisać.
Aniu, jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję!!
Rogaliki wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńI gratulację wygranej ;)
:)))
OdpowiedzUsuń